Voor het stimuleren van vitaliteit en duurzaamheid

Wil jij een aantrekkelijke werkgever zijn?

Goed om te weten: een fietsplan is onder medewerkers de meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde. Dit blijkt uit recente cijfers van onze zusterorganisatie FiscFree®. Meer dan 60% van de vrije ruimte van de WKR is in de afgelopen jaren besteed aan de aanschaf van fietsen. Veel werkgevers voeren een fietsplan in zodat medewerkers de mogelijkheid krijgen vitaal te blijven. Juist nu - vanwege het vele thuiswerken en gebrek aan beweging - heel welkom. Heb jij ook ambitie om een nog aantrekkelijkere werkgever te zijn met oog voor je medewerkers, dan mag een fietsplan dus eigenlijk niet ontbreken.

Nationale Fiets Projecten Voordelen Fietsplan

Fietsplan: de voordelen

  • Het aanbieden van een fiets met belastingvoordeel is voor veel werkgevers en werknemers een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.
  • Fietsen is gezond en levert een bewezen bijdrage aan de arbeidsproductiviteit van medewerkers (minder ziek, verhoogt concentratievermogen, meer weerstand).
  • De fiets is vriendelijker voor het milieu dan de auto.
  • De fiets levert een bijdrage aan de oplossing van het fileprobleem.
  • De fiets biedt een oplossing voor parkeerproblemen bij bedrijven.

Fiscaal voordelig: hoe zit dat?

Last, but not least, het financiële plaatje. Een fietsplan biedt binnen de WKR medewerkers een behoorlijk belastingvoordeel van gemiddeld 40% op de aanschafwaarde van een fiets. Bij een duurdere elektrische fiets is dat best veel. Als werkgever bespaar je daarnaast op sociale lasten omdat je minder brutoloon uitkeert. En over loon betaal je gemiddeld 18% aan sociale lasten. Zo is het niet opmaken van het WKR budget zelfs duurder dan het wél opmaken. Al met al biedt een fietsplan binnen de WKR je organisatie een dubbel voordeel.

Corona Fietsen Populair

Denk ook aan een fietsverzekering

Een nieuwe fiets via het fietsplan van Nationale Fiets Projecten kan een medewerker direct verzekeren via de verzekering van onze partner Kingpolis. Een veilig idee, want jaarlijks worden naar schatting zo'n 750.000 fietsen gestolen! Vooral elektrische fietsen zijn populair roofgoed. Deze 3-jarige fietsverzekering is door de consumentenbond betiteld als ‘best getest’ en ‘beste koop’. Verzekeren kan tegen diefstal of met uitbreiding van een casco compleet-dekking. Ook hier geldt een fiscaal voordeel op de verzekering als deze gelijk bij de aanschaf van de fiets wordt afgesloten. 

 

En ... aan de Nationale Fietsbon

De Nationale Fietsbon kan voor onderhoud, reparatie van de fiets of de aanschaf van fietsaccessoires worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een extra slot, fietstas, een reparatieset of een kinderzitje. Medewerkers kunnen de bon (3 jaar geldig) inwisselen bij ruim 3.000 rijwielhandelaren in heel Nederland. Als deze bon wordt gecombineerd met de aanschaf van een fiets dan geldt hier eveneens het fiscale voordeel. Maar de Nationale Fietsbon kan ook op een ander moment worden ingezet. Wil je je medewerkers verrassen met een origineel cadeau? Bij verjaardagen, jubilea of als bonus voor bijzondere prestaties? Dan onderstreept de bon niet alleen je fietsbeleid, maar is het vooral een gezond cadeau. 

Vraag nu meer informatie aan!

Wil jij een nog aantrekkelijkere werkgever zijn en je medewerkers een fiets met belastingvoordeel aanbieden? Vul het formulier in en je ontvangt zo snel mogelijk alle informatie over het fietsplan!

Een fietsplan: veelgestelde vragen