Een nieuwe fiets met belastingvoordeel

Fietsen met voordeel!

Biedt jouw werkgever een fietsplan aan? Dan heb jij geluk! Een fiets behoort namelijk tot de meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden! Met een fietsplan kun je een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen met belastingvoordeel. En dat voordeel is gemiddeld wel 40%. Het mooie is dat dit belastingvoordeel ook geldt voor een verzekering en/of Nationale Fietsbonnen voor onderhoud.

 

Een nieuwe fiets kun je uitzoeken bij een erkende rijwielhandelaar. In Nederland werken wij samen met ruim 2.800 fietsenwinkels, dus je vindt er altijd wel ééntje in de buurt. Vul voor je dichtstbijzijnde rijwielhandelaar je postcode of woonplaats hieronder in.

Belastingvoordeel?

Jouw werkgever biedt het fietsplan aan. Maar hoe krijg je dan belastingvoordeel? Je zoekt zelf een nieuwe fiets uit, maar je werkgever betaalt deze. In feite heb je een schuld aan je werkgever, die je mag terugbetalen door tijdelijke verlaging van je brutoloon. Omdat je brutoloon tijdelijk wordt verlaagd, betaal je ook minder inkomstenbelasting. En daar zit het 'm in!

 

 

 

 

 

Nationale Fiets Projecten Belastingvoordeel

Rekenvoorbeeld

Stel je koopt een fiets van € 1.000. Dat betekent dat je ook € 1.000 x 40% = € 400 minder belasting hoeft te betalen aan het eind van het jaar. Die hou je dus in je zak! Je hebt weliswaar € 1.000,- minder loon ontvangen, maar verruild voor een fiets van dezelfde waarde. Hierdoor heb je € 400,- aan belasting bespaard, die je wel had moeten betalen als je € 1.000 meer loon zou hebben ontvangen. Omdat je die € 400,- nu mag houden, heeft de fiets je dus geen € 1.000 gekost, maar € 1.000 - € 400 = € 600. De 40% belasting over je loon is veranderd in 40% voordeel op je fiets.

Nationale Fiets Projecten Verzekering

Verzekering en Nationale Fietsbon

Naast de fiets, kun je ook een fietsverzekering en de Nationale Fietsbon met belastingvoordeel kopen. En dat is handig! Want wanneer je met je nieuwe fiets de winkel uitloopt of thuis laat bezorgen is de fiets direct verzekerd. Bij ons sluit je de door de Consumentenbond ‘best geteste’ en ‘beste koop’ 3-jarige fietsverzekering van Kingpolis af. Je kunt je stadsfiets tegen diefstal verzekeren of kiezen voor casco compleet-dekking. De elektrische fiets verzeker je met een casco compleet-dekking. Wanneer je de verzekering via ons afsluit, profiteer je niet alleen van de scherpe tarieven maar ook op het fiscale voordeel op de verzekering! Bekijk hier onze tarieven voor de stadsfiets of de elektrische fiets.

De Nationale Fietsbon gebruik je voor reparatie, onderhoud of accessoires voor je nieuwe fiets! Deze zijn drie jaar geldig en hoeven dus niet gelijk gebruikt te worden.

Voordelen van een fietsplan

  • Fiscaal voordeel; nergens goedkoper
  • Aanschaf van de fiets via erkende rijwielhandelaren
  • Alle merken en soorten fietsen zijn mogelijk
  • Via je werkgever; dus vertrouwd!

Nationale Fiets Projecten Voordelen Fietsplan

Veelgestelde vragen voor medewerkers