0513 - 65 34 44 Contactgegevens
Fietsbestelling controleren
Inloggen Nationale Fiets Projecten werknemer | werkgever | rijwielhandelaar
NFP_Fietslease_620x230_RGB

Nationale FietsLease Plan voor werknemers

U bevindt zich hier: Home > Werknemers > Nationale FietsLease Plan voor werknemers Lease nu een elektrische fiets via het Nationale FietsLease Plan

Speciaal voor werknemers die een elektrische fiets willen kopen is er nu het Nationale FietsLease Plan. Ook werknemers die meer dan 10 - 15 kilometer van hun werk wonen kunnen nu gemakkelijk met de fiets naar het werk komen. Met het Nationale FietsLease Plan kunnen werknemers een elektrische fiets leasen met belastingvoordeel.

FinanciŽle voordelen van het Nationale FietsLease Plan

Omdat een deel van de aanschafprijs van de elektrische fiets verrekend kan worden via uw werkgever, geniet u hierover belastingvoordeel. Maar vaak is het aanschafbedrag van de elektrische fiets veel hoger dan het maximale bedrag dat u met uw werkgever mag verrekenen. Omdat elektrische fietsen vrij duur zijn, zou u het restbedrag (aanschafprijs minus het te verrekenen bedrag) ineens moeten betalen. Maar niet met het Nationale FietsLease Plan! U betaalt het restbedrag in maandelijkse termijnen. Wilt u de hoogte weten van de maandelijkse leasetermijnen? Gebruik dan de rekentool aan de linkerkant van deze pagina.

Geen onverwachte kosten

Wanneer u een elektrische fiets least via het Nationale FietsLease Plan, betaalt u maandelijks een vast bedrag voor uw fiets. Voor dit bedrag ontvangt u uw fiets, inclusief verzekering (all-risk), pechhulp, onderhoud en reparaties. Dit heet full operational lease. Omdat de kosten voor onderhoud en reparaties in de leasetermijnen zijn verwerkt, heeft u geen onverwachte kosten voor onderhoud. Vooraf bepaalt u de duur van de leaseovereenkomst. U heeft de keuze uit 36, 48 en 60 maanden. Wanneer de leasetermijn is verstreken, kunt u de fiets voor een klein bedrag overnemen. U wordt dan eigenaar van de fiets. Gedurende de leasetermijn bent u geen eigenaar van de fiets.

Het onderhoud van de elektrische leasefiets

Natuurlijk is het onderhoud van uw elektrische leasefiets goed geregeld bij het Nationale FietsLease Plan. U zoekt de fiets uit bij een rijwielhandelaar bij u in de buurt. In de meeste gevallen zal hij ook het onderhoud van uw fiets uitvoeren. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgt Nationale Fiets Projecten ervoor, dat u voor het onderhoud van uw fiets bij FietsNED terecht kunt.

Vindt u het belangrijk dat uw rijwielhandelaar het onderhoud uitvoert? Houd er dan rekening mee naar welke rijwielhandelaar u toegaat, wanneer u een fiets gaat uitzoeken. In onze online bestelsysteem kunt u precies zien welke rijwielhandelaar ook het onderhoud van de elektrische leasefiets uitvoert. In uw leasecontract vindt u uiteraard meer informatie over het onderhoud en wie het onderhoud uitvoert.

Niet elke elektrische fiets is mogelijk

NFP behoudt zich het recht voor om niet alle elektrische fietsen goed te keuren om te laten leasen. Sommige elektrische fietsen passen namelijk niet binnen het Nationale FietsLease Plan. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan een zogenaamde speedpedelec te leasen.

Voordelen Nationale FietsLease Plan werknemer

Heeft u vragen over het Nationale FietsLease Plan? Stel uw vraag dan aan de helpdesk.


Bookmark and Share